De speeltorenfabriek

+31 (0)85 888 2372

De speeltorenfabriek

+31 (0)85 888 2372

Rubber matten & ankers

16 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

16 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
per pagina

Rubberen matten en veiligheidsankers

Goede verankering in de grond is bij alle speeltorens, schommels, glijbanen en andere speeltoestellen een vereiste. Alleen met een stabiele, niet-wiebelende bevestiging in de grond is ongestoord speelplezier gegarandeerd en kunnen uw kinderen veilig spelen. Er zijn verschillende modellen ankers en veiligheidsartikelen verkrijgbaar voor het verankeren en beveiligen van uw speeltoestel:

Grondankers voor speeltoestellen

Grondankers inclusief schroef vormen de meest flexibele en universele ankersystemen voor uw speeltoestel. Ze zijn zowel geschikt voor de verticale palen van een speeltoestel als voor schuine klimwanden en ladders. Het grote voordeel is de eenvoudige en snelle wijze van plaatsing: u draait de grondankers met het snijvlak in de grond en bevestigt ze met een schroef aan het hout. Bovendien kunnen ze vrijwel "onzichtbaar" aan de binnenzijde van de paal worden gemonteerd. Het zijn overigens niet de meest stabiele verankeringen, omdat ze de paal aan slechts één kant stabiliseren. Grondankers kunt u gebruiken bij speeltoestellen van vierkant en rondhout.

Grondankers SAFETY voor speeltoestellen

Grondankers SAFETY zijn veelzijdig en bovendien zeer stabiel. De installatie vraagt iets meer tijd, omdat de grondankers in beton worden gegoten. Daarmee is echter grote stabiliteit en veiligheid gewaarborgd. Grondankers SAFETY zijn geschikt voor speeltoestellen van vierkant hout en kunnen worden gebruikt voor het bevestigen van palen, een schommel, schuine klimwanden, ladders en klimnetten.

Paalhouders voor speeltoestellen

Paalhouders waarborgen een grote stabiliteit van een paal. De paalhouder dient in de grond te worden geslagen of in beton gegoten. Op deze manier wordt de paal aan alle kanten gestabiliseerd. Paalhouders zijn er voor zowel vierkante als ronde schommels. Paalhouders zijn niet geschikt voor schuin geplaatste onderdelen van een speeltoestel.

H-ankers voor speeltoestellen

H-ankers zorgen voor een zeer veilige verankering van uw speeltoestel. Dit thermisch verzinkte anker dient in beton te worden gegoten. Na 3 dagen mag het speeltoestel met glijbaan worden vastgezet. Bij H-ankers moeten de planken van een ingebouwde zandbak aan het metaal worden bevestigd.

Rubberen matten voor speeltoestellen

Rubberen matten bieden extra bescherming bij het spelen en worden in plaats van zacht bodemmateriaal onder speeltoestellen en schommels gelegd. Rubberen matten zijn verkrijgbaar in dikten van 2,5cm of 4,5cm. Ze zijn afhankelijk van de dikte geschikt voor valhoogten van 1,20m tot 1,50m. Hiermee heeft u de ideale speelplaats met rubberen veiligsheidsmatten. Of u nou het grondanker in beton plaatst, u de schommel zelf bouwt of uw speeltoren tuin uitbreidt, u kunt op basis van uw tuin zelf bepalen welke ankers en matten voor u ideaal zijn en deze gemakkelijk in onze shop bestellen. Wickey helpt u graag met tips en aanbevelingen. Wij wensen u veel plezier met uw aankoop.