De speeltorenfabriek

Wickey scoort een 8,2/10
op basis van Ekomi

Gratis thuisbezorgd
bij orders vanaf € 50,-*

Kwaliteit & Garantie

Hoe lang is de garantie op de Wickey speeltoestellen?

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van ons hout. Daarom geven wij op elk houten Wickey speeltoetstel 10 jaar garantie (zie onderstaande garantievoorwaarden).

Welke kwaliteit hebben de Wickey speeltoestellen?

Alle speeltorens van Wickey worden ontwikkelt met zekerheid, levensduur, stabiliteit, milieuvriendelijkheid en natuurlijk speelplezier als belangrijkste aspecten. Daarbij staat de veiligheid van de kinderen centraal. De volledige productie van speeltorens wordt gemonitord. Nadat het speeltoestel klaar is volgt een strenge kwaliteitscontrole, die alle relevante veiligheidsaspecten dekt. Schroeven kunnen bij alle speeltoestellen met de meegeleverde zekerheidskappen afgedekt worden, zodat verwondingsgevaar niet bestaat.

Worden de palen en balken voorgeboord geleverd?

Door de bevestiging met de meegeleverd massieve 10 mm houtschroeven zijn de Wickey torens zeer stabiel. Veel palen en balken van de Wickey speeltorens, schommels, speelhuisjes en zandbakken zijn voorgeboord, om de opbouw zo eenvoudig mogelijk te maken. Enkele balkverbindingen zijn met opzet voorgeboord, om ze zo goed te laten passen.

Hoe milieuvriendelijk zijn Wickey speeltorens?

Wickey speeltorens worden geproduceerd uit duurzaam hout volgens PEFC 04-21-02001-4-100000001. Dat betekent, dat voor elke gekapte boom een nieuwe wordt geplant om het milieu te waarborgen.

Hoe duurzaam zijn Wickey speeltoestellen?

Elk Wickey speeltoestel wordt van keteldruk geïmpregneerd massief hout gemaakt. Zo wordt het hout beschermd tegen weersinvloeden, paddestoelen, rot en insecten. Deze keteldruk impregnering maakt de speeltoren uiterst duurzaam.

Kan ik de Wickey speeltoren uitbreiden?

Wickey speeltorens worden inclusief accessoires geleverd: met schommelzitje, glijbaan, scheepsstuur, ladder, periscoop of andere accessoires. Bij de meeste Wickey speeltorens bestaat de mogelijkheid een zandbak in te bouwen. Door middel van verschillende aanbouwdelen en accessoires kunt u elke speeltoren uitbreiden en zo voor nog meer speelplezier voor uw kinderen zorgen. Het gaat hier echter om aanbevelingen.

Garantievoorwaarden

De garantiegever, Wickey GmbH & Co. KG (in vervolg: Wickey), biedt u, de klant, op alle geïmpregneerde houten onderdelen van de verkregen koopwaar een garantie voor de duur van 10 jaar, begrensd tot het opgevoerde lever- en verzendgebied in de betreffende offerte. De garantie houdt in een waarborg van Wickey voor schade aan houten delen van de verkregen koopwaar op grond van weersinvloeden, die na oplevering binnen de duur van de garantietermijn optreden. De garantie vervalt als de klant zelf of een derde de schade aan de houten delen van de koopwaar door foutieve montage veroorzaakt, wanneer de schade aan de houten delen als gevolg van onjuist gebruik of onderhoud door de klant zelf of een derde ontstaat, in geval van vandalisme door de klant zelf of een derde, bij houttypische eigenschappen of bij stormschade. De garantietermijn gaat in op de datum van ontvangst van de koopwaar. De garantie geldt naast de wettelijke rechten die u als consument heeft.

Een beroep op de garantieregel dient de klant te richten aan onderstaand adres:
Wickey GmbH & Co. KG
Franz-Savels-Straße 69
52538 Gangelt/Duitsland

Om in aanmerking te komen voor de garantie geldt de voorwaarde dat de klant foto's van de beschadigde houten delen evenals een kopie van de rekening per brief of e-mail aan Wickey stuurt, om voor Wickey de afhandeling te vereenvoudigen. De klant ontvangt in een garantiegeval kosteloos vervangend materiaal voor de defecte houten delen.

Mocht er geen sprake zijn van een garantiegeval, dan behoudt Wickey zicht het recht voor om, de in het kader van de garantieafhandeling ontstane kosten op de klant te verhalen.