De speeltorenfabriek

De speeltorenfabriek

Opbouw & Zekerheid

Waar kan ik het Wickey speeltoestel opbouwen?

U kunt uw speeltoestel het beste op een vlakke ondergrond opbouwen. Grasvelden en zandvlakten met genoeg ruimte om het toestel heen zijn ook geschikt. Bij een vaste bodemstructuur bevelen wij rubberen valmatten aan
 

Kan ik het speeltoestel in de grond verankeren?

Kan ik het speeltoestel in de grond verankeren? Ook als uw speeltoestel stabiel en zeker staat: om de zekerheid van uw kinderen te waarborgen, bevelen wij het aan elk speeltoetstel in de bodem te verankeren. Door deze verankering wordt de stabiliteit van de toren of de schommel verbeterd. In het algemeen kunt u tussen diverse ankers kiezen. Alle ankers worden aan de palen van de klimtoren vastegeschroefd. Welk ankel past het beste bij uw toestel en ondergrond? Hier vindt u een overzicht van aanbevolen ankers.

Hoeveel ankers heb ik voor mijn speeltoestel nodig?

In het algemeen raden wij aan om elke paal die de grond in gaat te verankeren. Ladders en klimwanden moeten ook met 2 ankers vastgezet worden. De informatie over het aantal benodigde ankers vindt u in de productomschrijvingen. Hier ziet u een voorbeeld van hoe u de ankers moet bevestigen.


Hoe zet ik de ankers vast in het beton?

Wij bevelen u sterk aan om uw speeltoestel met ankers in beton vast te zetten. Dit bevorderd de stabiliteit van uw speeltoestel. Hier volgt een korte toelichting:


 

Hoeveel val veiligheidsmatte heb ik nodig en waar leg ik ze neer?

Om de kans op verwondingen te verminderen raden wij het aan om veiligheidsmatten neer te leggen. Een valbestendige ondergrond onder het speeltoestel heeft altijd de voorkeur. Onze veiligheidsmatten hebben een oppervlakte van 50x50cm. Wij raden het volgende aantal aan:

• 4 stuks voor elke klimwand/-ladder
• 2 stuks voor elke glijbaan
• 6 stuks voor elk schommelzitje
• 4 stuks onder elk klimtouw/-net
• 4 stuks onder elke knoopladder

 

Is de montage van een Wickey speeltoren eenvoudig?

Anders dan bij de meeste bouwpakketten zijn alle Wickey speeltorens al gezaagd. Alle benodigde schroeven en afdekmaterialen zijn erbij geleverd. Voor de optimale montage heeft u niet meer als vijf gereedschappen nodig:


Kan ik de speeltoren ook anders opbouwen als in de handleiding beschreven staat?

Door de uitgebreide montagehandleiding is de opbouw goed uitvoerbaar. De belangrijkste onderdelen van het speeltoestel, zoals de romp, moet zo opgebouwd worden zoals in de montagehandleiding beschreven. Onze speeltorens zijn zo samengesteld dat ze stevig en veilig zijn. Verandering aan deze constructie berust geheel op eigen risico en kan uw aanspraak op garantie verhinderen. Alle torens kunnen in spiegelbeeld worden opgebouwd. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend